“VELMER RAZNOSAČ IDEJA, ILI PROSTIJE REČENO – ANDJEO SLUČAJNOSTI”

NOVI ROMAN MIŠE MIHAJLA KRAVCEVA – “VELMER RAZNOSAČ IDEJA, ILI PROSTIJE REČENO – ANDJEO SLUČAJNOSTI” u izdanju Derete

Novi roman Miše Mihajla Kravceva – „Velmer, raznosač ideja, ili prostije rečeno – Andjeo slučajnosti“, izašao je iz štampe u izdanju Derete i biće predstavljen na 64, Sajmu knjiga u Beogradu, a u četvrtak, 24. oktobra 2019. od 18 do 20 časova, na štandu Derete, autor će potpisivati roman i družiti se sa čitaocima.

Miša Mihajlo Kravcev, intrigantni pisac i slikar, autor je veoma zapaženog romana „Proleće jednog lava“, takodje u izdanju Derete, koji je čak poredjen sa romanom „Mali princ“, Antoana de Sent Egziperija, a koji je Miša napisao u jednom dahu sa 19 godina.

„Velmer, raznosač ideja, ili prostije rečeno – Andjeo slučajnosti“, takodje je napisan u njegovoj ranoj mladosti, 1983-će, godinu dana posle „Proleća jednog lava“ i prvi put će na nagovor izdavača biti predstavljen široj javnosti pod tim nazivom. Sam roman je pitka i topla, ali duboka i suštinska bajka o tome kako nastaju i odakle dolaze ideje i o značaju svih tih naizgled malih trenutaka, koji zapravo odredjuju dalje tokove života ili čitave sudbine, na način, da se ova knjiga inspiracije jednostavno čita u dahu.

Iako je ovaj roman nastao u slično vreme i u sličnom raspoloženju kao i „Proleće jednog lava“, ipak nije napisan za samo nešto više od 24 časa, kao što je to bio slučaj sa Lavom, ali je takodje pisan u velikom naletu inspiracije i sa jednako naglašenom emocijom.

Knjigu je uredio Aleksandar Šurbatović.

Zvanična promocija ovog dela, na kojoj će novinari i svi zainteresovani moći da postavljaju pitanja i saznaju više od samog autora, biće držana 9.decembra 2019. u 19 časova u prostoru bivšeg Eurosalona, ul. Kralja Milana 2, ugao sa Andrićevim vencem, gde će u to vreme trajati izložba slika Miše Mihajla Kravceva, povodom njegove slikarske monografije, takodje u izdanju Derete.

Leave a Comment